Over ons

Pastryclub: ons verhaal

Wij, Jurgen Koens en Richard van Gent, zijn twee gedreven patissiers met samen ruim dertig jaar ervaring binnen de horeca- en patisseriewereld.

Als ervaren patissiers delen wij graag onze passie met onze gasten, daarvoor hebben we de Pastryclub opgericht. De vrije, uitnodigende, sfeer die bij ons heerst inspireert gasten om zelf aan de slag te willen gaan met de producten. Wij vinden het geweldig als onze gasten zich op onze werkvloer begeven. Wij willen gasten bij het creatieproces betrekken en ze daarover informeren en vooral inspireren.

Over Jurgen

Op 15 februari 1977 ben ik geboren in Zeeuws-Vlaanderen en kreeg de smaak voor alles wat met eten te maken heeft met de paplepel ingegoten, letterlijk en figuurlijk. De geur van gebakken producten in de keuken van mijn oma zal ik nooit vergeten. Hier is dan ook de liefde voor het vak begonnen.

Ervaringen

Als 14-jarige ben ik gaan werken in de horeca, in een hotel in Cadzand. Hier mocht ik in de weekenden en vakanties in de keuken helpen. De toon werd hier gezet! Op zoek naar de meest inspirerende omgevingen ben ik terecht gekomen bij: De Kromme Watergang, De Swaen, La Gavroche, Chef patisserie Manoir Inter Scaldes, Chef pastry cruiseship Navigator (Radisons Seven Seas), Chef patisserie Maison van den Boer, Productontwikkelaar/demonstrateur voor Cnudde en Ambassadeur van het chocolademerk Cacao Barry.

Over Richard

Mijn naam is Richard van Gent, ik ben geboren op 17 juni 1986 in ‘s-Hertogenbosch. Toen ik nog een jongentje was wilde ik al banketbakker worden. Regelmatig hielp ik mijn moeder bij het maken van allerlei lekkernijen. Toen ik hoorde dat mijn opa vroeger ook kok en patissier was geweest wist ik het zeker: “Dit vak zit in mijn genen!”

Ervaringen

Vanzelfsprekend ben ik na de middelbare school de opleiding “leidinggevende ambachtelijke bakkerij” aan het ROC in Eindhoven gaan doen. Na een aantal stages bij verschillende bakkerijen kwam ik terecht bij Patisserie de Rouw in Vught (meervoudig Nederlands beste banketbakkerij), waar ik jarenlang gepassioneerd heb gewerkt en mezelf heb kunnen ontwikkelen. Dit is wat ik wilde, luxe patisserie, chocolaterie en glacerieproducten maken.

Een volgende uitdaging vond ik op de patisserie-afdeling van Maison van den Boer. Na een geweldig leerschool aldaar, was het tijd voor een volgende uitdaging: Pastryclub!